Over Fonds Leefbaar Platteland

Het platteland van Flevoland bruist! Het is een bron van inspiratie met activiteiten voor de sociale verbondenheid en leefbaarheid. We willen putten uit deze bron en hebben een groep actieve inwoners nodig voor succes. Voel je uitgedaagd, doe mee en deel je ideeën met ons!

Samenwerken

Flevolanders zitten boordevol goede ideeën en initiatieven. Samen kunnen we in actie te komen voor positieve veranderingen in je buurt, gebied of dorp. Daarom zijn er diverse mogelijkheden om activiteiten te verkennen, uit te werken en te realiseren, samengevat in het Fonds Leefbaar Platteland. Samen werken we aan een vitaal platteland waar we goed kunnen leven, wonen en werken.

Fonds Leefbaar Platteland

In de periode 2017 – 2019 hadden we het Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied. Uit dit fonds hebben we informatie opgehaald over hoe en op welke manier we activiteiten kunnen steunen. Die informatie is verwerkt in het Fonds Leefbaar Platteland, een regeling die jou kan helpen om je idee uit te voeren.

Gebied

Over welk gebied hebben we het bij Leefbaar Platteland? De plannen moeten betrekking hebben op de leefbaarheid in de dorpen en het buitengebied van Flevoland. De stedelijke kernen van Almere en Lelystad worden daarbij niet meegerekend, maar de buitengebieden van deze twee steden wel.

Kaart van Flevoland met onderscheid stedelijke kernen van Almere en Lelystad en overig landelijk gebied.