Initiatieven

Hier vind je een overzicht van initiatieven die subsidie toegekend hebben gekregen.

Versterken Boer-Burger contact Lelystad

logo Lelystadse Boer

Stichting de Lelystadse Boer heeft subsidie ontvangen voor het initiatief ‘Boer-Burger contact’; activiteiten om de relatie tussen Lelystedelingen en het omliggende platteland te versterken.
Lees meer

Openluchtvoorstelling Het Paasverhaal - Zeewolde

Het Paasverhaal Zeewolde

Mede dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland vindt op 15 april 2022 een openlucht voorstelling plaats in Zeewolde. Een voorstelling over de laatste dagen van het leven van Jezus. Door Zeewoldenaren, voor Zeewoldenaren. Lees meer.

Inclusief maken educatiebos - buitengebied Almere

Foto van een boskamer

Stichting Stad & Natuur Almere ontvangt subsidie Leefbaar Platteland voor het toegankelijk maken van 5 boskamers waardoor ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers de natuur kunnen beleven. Lees meer.

Bewonersinitiatief voor meer bewegen in Biddinghuizen

Dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland, komt er in Biddinghuizen een beweegroute van 1,5 km en een trimbaan van 3,5 km door het Dorpsbos.

Een plek voor ontmoetingen en activiteiten - Rutten

Twee inwoners Rutten zagen om een ontmoetingsplek te maken in Rutten.

Sportvereniging Spelenderwijs Rutten maakte met subsidie uit Fonds Leefbaarheid een ontmoetings- en activiteitenpark voor inwoners van Rutten. Lees meer.

Sportieve ontmoeting jeugd en ouderen – Swifterbant

Foto van een dame die een rekoefening doet.

Dorpsbelang Swifterbant heeft met subsidie van Fonds Leefbaarheid in het dorpspark een lint van zeer diverse toestellen aangelegd die beweging en ontmoeting stimuleren voor jong en oud. Lees meer.

Musicalproductie - Urk

Twee jonge spelers op het podium. Musical de Bleekneusjes van musicalschool 'Light Up'.

De musical school ”Light Up” heeft met de muziekproductie “De bleekneusjes kwamen en gingen” jongeren bewust gemaakt welke groepen in de samenleving kwetsbaar zijn. Lees meer.

Bewonersinitiatief belevenissenbos - Bant

Buitenspeelplaats met water en kinderen

Bewoners van Bant hebben het initiatief genomen om het Banterbos beter toegankelijk te maken en door er diverse activiteiten te ontwikkelen. Lees meer.

Evenement ‘Zomer op Schokland’ - Schokland

evenement Zomer op Schokland fotograaf Kenneth Stamp

Met subsidie uit Fonds Leefbaarheid is in de zomer van 2019 op Schokland een breed en gevarieerd evenement georganiseerd op cultureel, recreatief en toeristisch gebied. Lees meer.

Schenking bijzondere kunstwerken aan instellingen – Flevoland

Kunstwerk van G-art

Met subsidie uit Fonds Leefbaarheid koopt G-Art kunstwerken aan van Flevolandse kunstenaars met een beperking om deze te kunnen schenken aan instanties die geen geld hebben voor kunst. Lees meer.

Wandelen op het Polderpad - Espel

Looproute Polderpad in Espel

Stichting Leefbaar Espel maakte met subsidie uit Fonds Leefbaarheid een prachtig wandelpad. Lees meer.