Initiatieven

Hier vind je een overzicht van initiatieven die subsidie van Fonds Leefbaar Platteland toegekend hebben gekregen.

Bal/speelveld -
Emmeloord

Basketbalveld

Buurtbewoners gaan de speelplaats tussen de Rietstraat en Hoefbladstraat in Emmeloord opknappen. Het moet een mooie groene plek worden voor sport, spel en samenkomsten met de buurt.

Speeltuin de Punt -
Marknesse

Kinderen spelen in speeltuin de Punt in Marknesse.

Sport Vereniging Marknesse heeft het sportterrein uitgebreid met een speeltuin voor kinderen van 2 – 8 jaar. Niet sportende (groot)ouders kunnen nu ook blijven en genieten van wedstrijden.

Revue -
Rutten

goodbye old school

Ter gelegenheid van 70 jaar Rutten heeft de feestcommissie de revue Goodbye Old School georganiseerd. Alle inwoners gingen als kind naar één van de drie scholen in Rutten. In 2024 gaan deze fuseren. Een ode aan deze scholen en herinneringen ophalen maakte dat het een geslaagde revue werd..

Pumptrack -
Zeewolde

Pumptrack - foto Jan Kopřiva

Stichting Pumptrack Zeewolde is een burgerinitiatief dat een asfalt circuit met bochten en heuvels voor alle fiets- en skatesporten realiseert in Zeewolde.

Warme Band -
Bant

bant

Nieuwjaarreceptie in Bant.

Jubileum Flevobrass -
Emmeloord

Slide-Flevo-Brass-Zeewolde

Ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van muziekvereniging Flevo Brass is een muzikaal evenement georganiseerd met fanfare muzikanten uit de Noordoostpolder en nabij omgeving.

Valentijnsfestival -
Dronten

Zingen Alliance & Friends

Koor Alliance viert 25e verjaardag met muzikale vrienden uit Swifterbant.

Ontmoetingstuin -
Dronten

moestuin - foto Kampus Production

In volkstuincomplex de Fazant komt een ontmoetingsplek voor tuinders en buurtbewoners om elkaar te ontmoeten, stekjes te delen en informatie uit te wisselen. De paadjes naar de ontmoetingsplek worden verbeterd zodat de ontmoetingsplek ook toegankelijk is voor minder validen.

Bekijk foto’s

Activiteitenruimte -
Emmeloord

Buurthuis de Golfslag

Buurthuis De Golfslag krijgt een activiteitenruimte. Het buurthuis is een woongebouw waar ook zorg wordt geleverd. De activiteitenruimte is zowel voor de bewoners als voor de buurt voor activiteiten zoals inloopkoffieochtenden, biljarten, kaarten, bingo en spelletjesavonden.

Activiteitenruimte -
Zeewolde

roeivereniging Amenophis

De roeivereniging heeft met de ontmoetings- en activiteitenruimte gelegenheid om clinics te organiseren met samenwerkende verenigingen en het biedt ruimte voor omkleden, coaching en training.

Dagfestival Polderfest -
Dronten

Polderfest

Polderfest in Dronten is al jaren een begrip. Met o.a. subsidie van Fonds Leefbaar Platteland wordt er nu een dag-editie georganiseerd met andere programmering.

75 jaar -
Kraggenburg

75 jaar Kraggenburg

Kraggenburg viert haar 75-jarig bestaan. Dan doen ze met activiteiten en evenementen het hele jaar rond.

Keet de Magneet -
Zeewolde

polderpionier

Ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan vertelt Stichting Activiteiten Zeewolde met een interactieve tentoonstelling het verhaal van Zeewolde.

Buurtspeeltuin Grindrug -
Urk

speeltuin

Buurtvereniging de Zaandwuppers hebben de speeltuin bij de straten Zandplaat en Grindrug opgeknapt. Naast fijn spelen is het een ontmoetingsplek voor de buurt.

Speeltuin Roggebot -
Urk

Speeltuin

Bewoners uit de drie wijken Nagel, Roggebot en Ketel op Urk hebben de handen ineengeslagen om de speeltuin op te knappen.

Activiteiten -
Lelystad

logo Lelystadse Boer

Stichting De Lelystadse Boer organiseert een hoorspel, midzomeravondtour en maakt een editie van het magazine Boerenuitgave.

Vrouwenproject -
NOP

Vrouwencentrum NOP

Stichting Vrouwencentrum Noordoostpolder heeft voor specifiek Turkse vrouwen het project ‘Vrouwen van achter de voordeur’ geïnitieerd. Lees meer.

Multi Art Event -
NOP

Pop-Up

My arms are open” is een multi art event waarbij popsongs door een jongerenband op een betekenisvolle en inspirerende manier vertolkt en verbonden worden. Lees meer.

Werkruimte moestuin -
Rutten

moestuin - foto Kampus Production

In Rutten staat sinds 2021 een moestuin in het dorpscentrum. Deze moestuin is voor iedereen en wordt … Lees meer.

Speeltoestel -
Rutten

Speeltuincommissie Rutten

Een grote speeltuin ligt centraal in de kern van het dorp Rutten. In de overzichtelijke speeltuin staan voor iedere leeftijd passende en gevarieerde speeltoestellen. Lees meer.

Jubileumfeest -
Ens

bestuur Ensyfair

Stichting Ensyfair viert in 2023 haar 50-jarig bestaan met een jubileumfeest voor alle dorpelingen. De stichting wil vooral nieuwe bewoners in het dorp Ens betrekken bij het dorpsleven. Lees meer.

Buurtspeelplek - Tollebeek

kinderen Tollebeek

De wijk De Horst in Tollebeek krijgt een nieuwe buurtspeelplek waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd waarmee de buurt samenkomt. Lees meer.

Herdenkingsmonument -
Zeewolde

Verloren Parel - verbonden in verlies - Zeewolde

Op de Algemene Begraafplaats in Zeewolde komt in december 2023 het monument ‘Verloren Parel-Hemelpost’. Dit moment is bedoeld om stilgeboren kinderen te herdenken. Lees meer.

Muziekstuk -
Dronten

Koor dirigent

Carmina Burana is een muzikaal meesterwerk van de componist Carl Orff met het centrale thema om te genieten van elk moment dat geluk brengt. Lees meer.

Urnenmuur - Kraggenburg

bloemstuk op begraafplaats

De begraafplaats in Kraggenburg krijgt een urnenmuur. Met arbeid van vele vrijwilligers wordt de urnenmuur gebouwd. Lees meer.

Tuinspeelkamer - Tollebeek

kinderen tuinspeelkamer Tollebeek

De tuinspeelkamer wordt een gemeenschappelijke buitenruimte op de Tollebeker Jachtweide om te spelen en te ontmoeten. Lees meer.

Activiteitenruimte - Luttelgeest

De Bosfluiter in Luttelgeest

Met ruim € 13.000 subsidie van Fonds Leefbaar Platteland wordt in verenigingsgebouw de Bosfluiter ruimte geschikt gemaakt voor ontmoetingsinitiatieven vanaf het najaar van 2023. Lees meer.

Muzikaal dorpsfeest -
Espel

Espel - www.emmeloord.info

Zaterdag 2 september 2023 is het feest in Espel! Al het muzikale talent uit het dorp, van bands en koren tot en met singer-songwriters, treedt gratis op voor alle dorpelingen tijdens het ééndaagse dorpsfestival ‘Espel Live’ in bosparkje ‘de Paardenwei’. Lees meer.

Bewegend Ontmoeten - Creil

Op het plein tussen de twee basisscholen De Fondali en De Regenboog kan iedereen dadelijk chillen, spelen, sporten, survivallen of met buurtgenoten een praatje maken. Lees meer.

Opknappen buurtspeeltuin - Urk

Naast De Reling/Nagel op Urk ligt buurtspeeltuin De Toppers waar de buurtvereniging zich al lange tijd voor inzet om deze beter, veiliger en uitgebreider te maken. Lees meer.

Klokkenstoel - Luttelgeest

Klokkenstoel Luttelgeest

Vanaf het voorjaar van 2024 hoor je bij de algemene begraafplaats in Luttelgeest de klok luiden tijdens een herdenking of uitvaart. De klok hangt dan niet langer meer in de St. Jozefkerk, maar in een klokkenstoel op de algemene begraafplaats. Lees meer.

Zingen met Zorg - Swifterbant

logo kerkencentrum de Hoeksteen in Swifterbant

Fonds Leefbaar Platteland heeft subsidie toegekend aan Stichting Willibrord Swifterbant voor het project Zingen met Zorg. Lees meer.

Jubileumfeest -
Bant

Zingende als Disney-figuren verkleedde mensen

Een eenmalige activiteit, een activiteit dat voor het eerst wordt uitgevoerd of een bestaande activiteit die een upgrade krijgt zodat het nieuw lijkt, kan in aanmerking komen voor subsidie van Fonds Leefbaar Platteland. Zo ook in het dorp Bant dat in 2022 haar 70-jarig jubileum viert. Lees meer.

Versterken Boer-Burger contact - Lelystad

logo Lelystadse Boer

Stichting de Lelystadse Boer heeft subsidie ontvangen voor het initiatief ‘Boer-Burger contact’; activiteiten om de relatie tussen Lelystedelingen en het omliggende platteland te versterken.
Lees meer

Openluchtvoorstelling - Zeewolde

Het Paasverhaal Zeewolde

Mede dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland vindt op 15 april 2022 een openlucht voorstelling plaats in Zeewolde. Een voorstelling over de laatste dagen van het leven van Jezus. Door Zeewoldenaren, voor Zeewoldenaren. Lees meer.

Inclusief educatiebos - Almere

Foto van een boskamer

Stichting Stad & Natuur Almere ontvangt subsidie Leefbaar Platteland voor het toegankelijk maken van 5 boskamers waardoor ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers de natuur kunnen beleven. Lees meer.

Bewonersinitiatief meer bewegen -
Biddinghuizen

Mede dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland, is er in Biddinghuizen een beweegroute van 1,5 km en een trimbaan van 3,5 km in het Dorpsbos. Lees meer.