Initiatieven

Hier vind je een overzicht van initiatieven die subsidie toegekend hebben gekregen.

Vrouwenproject -
NOP

Vrouwencentrum NOP

Stichting Vrouwencentrum Noordoostpolder heeft voor specifiek Turkse vrouwen het project ‘Vrouwen van achter de voordeur’ geïnitieerd. Lees meer.

Multi Art Event -
NOP

Pop-Up

My arms are open” is een multi art event waarbij popsongs door een jongerenband op een betekenisvolle en inspirerende manier vertolkt en verbonden worden. Lees meer.

Werkruimte moestuin -
Rutten

moestuin - foto Kampus Production

In Rutten staat sinds 2021 een moestuin in het dorpscentrum. Deze moestuin is voor iedereen en wordt … Lees meer.

Speeltoestel -
Rutten

Speeltuincommissie Rutten

Een grote speeltuin ligt centraal in de kern van het dorp Rutten. In de overzichtelijke speeltuin staan voor iedere leeftijd passende en gevarieerde speeltoestellen. Lees meer.

Jubileumfeest -
Ens

bestuur Ensyfair

Stichting Ensyfair viert in 2023 haar 50-jarig bestaan met een jubileumfeest voor alle dorpelingen. De stichting wil vooral nieuwe bewoners in het dorp Ens betrekken bij het dorpsleven. Lees meer.

Buurtspeelplek - Tollebeek

kinderen Tollebeek

De wijk De Horst in Tollebeek krijgt een nieuwe buurtspeelplek waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd waarmee de buurt samenkomt. Lees meer.

Herdenkingsmonument -
Zeewolde

Verloren Parel - verbonden in verlies - Zeewolde

Op de Algemene Begraafplaats in Zeewolde komt in december 2023 het monument ‘Verloren Parel-Hemelpost’. Dit moment is bedoeld om stilgeboren kinderen te herdenken. Lees meer.

Muziekstuk -
Dronten

Koor dirigent

Carmina Burana is een muzikaal meesterwerk van de componist Carl Orff met het centrale thema om te genieten van elk moment dat geluk brengt. Lees meer.

Urnenmuur - Kraggenburg

bloemstuk op begraafplaats

De begraafplaats in Kraggenburg krijgt een urnenmuur. Met arbeid van vele vrijwilligers wordt de urnenmuur gebouwd. Lees meer.

Tuinspeelkamer - Tollebeek

kinderen tuinspeelkamer Tollebeek

De tuinspeelkamer wordt een gemeenschappelijke buitenruimte op de Tollebeker Jachtweide om te spelen en te ontmoeten. Lees meer.

Activiteitenruimte - Luttelgeest

De Bosfluiter in Luttelgeest

Met ruim € 13.000 subsidie van Fonds Leefbaar Platteland wordt in verenigingsgebouw de Bosfluiter ruimte geschikt gemaakt voor ontmoetingsinitiatieven vanaf het najaar van 2023. Lees meer.

Muzikaal dorpsfeest -
Espel

Espel - www.emmeloord.info

Zaterdag 2 september 2023 is het feest in Espel! Al het muzikale talent uit het dorp, van bands en koren tot en met singer-songwriters, treedt gratis op voor alle dorpelingen tijdens het ééndaagse dorpsfestival ‘Espel Live’ in bosparkje ‘de Paardenwei’. Lees meer.

Bewegend Ontmoeten - Creil

Op het plein tussen de twee basisscholen De Fondali en De Regenboog kan iedereen dadelijk chillen, spelen, sporten, survivallen of met buurtgenoten een praatje maken. Lees meer.

Opknappen buurtspeeltuin - Urk

Naast De Reling/Nagel op Urk ligt buurtspeeltuin De Toppers waar de buurtvereniging zich al lange tijd voor inzet om deze beter, veiliger en uitgebreider te maken. Lees meer.

Klokkenstoel - Luttelgeest

tekening klokkenstoel

Vanaf het voorjaar van 2024 hoor je bij de algemene begraafplaats in Luttelgeest de klok luiden tijdens een herdenking of uitvaart. De klok hangt dan niet langer meer in de St. Jozefkerk, maar in een klokkenstoel op de algemene begraafplaats. Lees meer.

Zingen met Zorg - Swifterbant

logo kerkencentrum de Hoeksteen in Swifterbant

Fonds Leefbaar Platteland heeft subsidie toegekend aan Stichting Willibrord Swifterbant voor het project Zingen met Zorg. Lees meer.

Jubileumfeest -
Bant

Zingende als Disney-figuren verkleedde mensen

Een eenmalige activiteit, een activiteit dat voor het eerst wordt uitgevoerd of een bestaande activiteit die een upgrade krijgt zodat het nieuw lijkt, kan in aanmerking komen voor subsidie van Fonds Leefbaar Platteland. Zo ook in het dorp Bant dat in 2022 haar 70-jarig jubileum viert. Lees meer.

Versterken Boer-Burger contact - Lelystad

logo Lelystadse Boer

Stichting de Lelystadse Boer heeft subsidie ontvangen voor het initiatief ‘Boer-Burger contact’; activiteiten om de relatie tussen Lelystedelingen en het omliggende platteland te versterken.
Lees meer

Openluchtvoorstelling - Zeewolde

Het Paasverhaal Zeewolde

Mede dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland vindt op 15 april 2022 een openlucht voorstelling plaats in Zeewolde. Een voorstelling over de laatste dagen van het leven van Jezus. Door Zeewoldenaren, voor Zeewoldenaren. Lees meer.

Inclusief educatiebos - Almere

Foto van een boskamer

Stichting Stad & Natuur Almere ontvangt subsidie Leefbaar Platteland voor het toegankelijk maken van 5 boskamers waardoor ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers de natuur kunnen beleven. Lees meer.

Bewonersinitiatief meer bewegen -
Biddinghuizen

Mede dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland, is er in Biddinghuizen een beweegroute van 1,5 km en een trimbaan van 3,5 km in het Dorpsbos. Lees meer.

Een plek voor ontmoetingen en activiteiten - Rutten

Twee inwoners Rutten zagen om een ontmoetingsplek te maken in Rutten.

Sportvereniging Spelenderwijs Rutten maakte met subsidie uit Fonds Leefbaarheid een ontmoetings- en activiteitenpark voor inwoners van Rutten. Lees meer.

Sportieve ontmoeting jeugd en ouderen – Swifterbant

Foto van een dame die een rekoefening doet.

Dorpsbelang Swifterbant heeft met subsidie van Fonds Leefbaarheid in het dorpspark een lint van zeer diverse toestellen aangelegd die beweging en ontmoeting stimuleren voor jong en oud. Lees meer.

Musicalproductie Bleekneusjes -
Urk

Twee jonge spelers op het podium. Musical de Bleekneusjes van musicalschool 'Light Up'.

De musical school ”Light Up” heeft met de muziekproductie “De bleekneusjes kwamen en gingen” jongeren bewust gemaakt welke groepen in de samenleving kwetsbaar zijn. Lees meer.

Wandelen op het Polderpad - Espel

Looproute Polderpad in Espel

Stichting Leefbaar Espel maakte met subsidie uit Fonds Leefbaarheid een prachtig wandelpad. Lees meer.

Bewonersinitiatief belevenissenbos - Bant

Buitenspeelplaats met water en kinderen

Bewoners van Bant hebben het initiatief genomen om het Banterbos beter toegankelijk te maken en door er diverse activiteiten te ontwikkelen. Lees meer.

Evenement ‘Zomer op Schokland’ - Schokland

evenement Zomer op Schokland fotograaf Kenneth Stamp

Met subsidie uit Fonds Leefbaarheid is in de zomer van 2019 op Schokland een breed en gevarieerd evenement georganiseerd op cultureel, recreatief en toeristisch gebied. Lees meer.

Schenking kunstwerken – Flevoland

Kunstwerk van G-art

Met subsidie uit Fonds Leefbaarheid koopt G-Art kunstwerken aan van Flevolandse kunstenaars met een beperking om deze te kunnen schenken aan instanties die geen geld hebben voor kunst. Lees meer.