Openluchtvoorstelling Het Paasverhaal Zeewolde

Mede door subsidie van Fonds Leefbaar Platteland is vrijdag 15 april 2022 in Zeewolde de openluchtvoorstelling Het Paasverhaal georganiseerd.

De initiatiefnemer

Stichting Paasverhaal Zeewolde is speciaal opgericht om het Paasverhaal te kunnen organiseren. De initiatiefnemers zijn Zeewoldenaren die een droom hadden het Paasverhaal in hun eigen dorp te laten zien.

Het project

Zeewolde Actueel online heeft een artikel op hun website geplaatst over het Paasverhaal Zeewolde.

Paasverhaal ZeewoldePaasverhaal ZeewoldePaasverhaal Zeewolde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe draagt dit initiatief bij aan sociale cohesie?

Evenementen die al vaker zijn georganiseerd, kunnen geen aanspraak maken op subsidie van het Fonds Leefbaar Platteland. Een nieuw evenement dat voor de allereerste keer wordt georganiseerd, zoals het Paasverhaal Zeewolde, is wel kansrijk.

De adviescommissie Leefbaar Platteland heeft Gedeputeerde Staten positief geadviseerd subsidie te verlenen aan Stichting Het Paasverhaal om meerdere redenen waarbij we hier de sociale cohesie kort toelichten:

Het evenement is naast professionele inzet met name door vrijwilligers uit Zeewolde georganiseerd. Het enthousiasme en de samenwerking in de voorbereiding waarbij veel verschillende instanties en mensen, van ongelovigen tot en met verschillende geloven; dat zorgt voor saamhorigheid en verbinding. Daarnaast is de toegang gratis. Dit zorgt ervoor dat niemand wordt uitgesloten, juist iedereen is welkom.