Versterken Boer-Burger contact - Lelystad

Stichting Lelystadse Boer heeft subsidie ontvangen voor het initiatief ‘Boer-Burger contact’; activiteiten om de relatie tussen Lelystedelingen en het omliggende platteland te versterken. Zoals ontmoetingsprogramma’s, een puzzel- en speurapp en een interactief online platform rondom lokaal voedsel, inclusief routes. Activiteiten die een stad-plattelandsrelatie versterken én bedacht zijn vanuit boeren zelf die ook inwoners zijn van het gebied, maakte dat de adviescommissie een positieve beoordeling gaf.

Hierbij een aantal onderdelen van de activiteiten die inmiddels gerealiseerd zijn:

Het buitengebied van Lelystad ontdekken vanaf een reusachtige stoel

Er zijn talloze manieren om het prachtige buitengebied van Lelystad te ontdekken. Te voet, te fiets… en sinds vrijdag ook vanuit een reusachtige mobiele uitkijkstoel! De ruim drie meter hoge stoel is een initiatief van Stichting De Lelystadse Boer en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Leefbaar Platteland. Lees meer in het nieuwsbericht.

uitkijkstoel van Lelystadse Boer

Magazine met recepten en wandel- en fietsroutes buitengebied Lelystad

Een onderdeel van het programma is het magazine #Goedboeren met verhalen, recepten en wandel- en fietsroutes. Boerenzoon Willem, die de cover van het magazine siert, overhandigde eind december 2022 de eerste exemplaren aan gedeputeerden in het provinciehuis. Het magazine is gratis verkrijgbaar op meerdere locaties in Lelystad en staan vermeld op de website van de stichting.

jongen met magazine

Maisdoolhof

Het maisdoolhof ligt naast volkstuinencomplex het Gelderse Hout, tussen de Horst en de Beukenhof. Toegang tot het doolhof is gratis. Eenieder die het midden weet te vinden wordt beloond met een prachtige berg van hooibalen waar je heerlijk op kunt klimmen en ravotten. Lees meer in het nieuwsbericht.

kinderen in maisdoolhof
kinderen in maisdoolhof
kinderen in maisdoolhof