Het buitengebied van Lelystad ontdekken vanaf een reusachtige stoel

Er zijn talloze manieren om het prachtige buitengebied van Lelystad te ontdekken. Te voet, te fiets… en sinds vrijdag ook vanuit een reusachtige mobiele uitkijkstoel! De ruim drie meter hoge stoel is een initiatief van Stichting De Lelystadse Boer en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Leefbaar Platteland.

Vanaf 24 februari staat de stoel halverwege het Larserpad, precies in de bocht. Aan de stoel is een bord bevestigd, met daarop een QR-code en een link. Door die te volgen leren bezoekers meer over de omgeving waar ze over uitkijken. De bedoeling is om de stoel ieder seizoen naar een andere plek te verhuizen, zodat bezoekers gedurende het jaar het buitengebied vanuit verschillende hoeken kunnen ervaren. In het voorjaar verhuist de stoel daarom naar een mooie plek langs de Tulpenroute. Welke locaties daarna aan de beurt zijn, blijft nog even geheim, maar via de website en Facebook-pagina van de Lelystadse Boer worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de nieuwe seizoensplek.

“Ik kan bezoekers van harte aanbevelen om de stoel een keer, of zelf vaker, even op te zoeken hoor”, zo vult Emma aan. “Het landschap en het uitzicht verandert natuurlijk mee met het seizoen. Als je een beetje geduld hebt, ontdek je iedere keer weer iets nieuws. In de ochtend zit je trouwens op deze locatie van de stoel heerlijk in het zonnetje als deze schijnt”.

Wat de eerste bezoekers, gedeputeerde Harold Hofstra en Lique Hafkamp van deze nieuwe ervaring vinden? “Deze mobiele uitkijkstoel is een aanwinst voor Flevoland en een mooie manier om van het landschap te genieten. Het Flevolandse platteland is prachtig én er is genoeg te doen. Kom bijvoorbeeld eens kijken op een boerderij, maak een fietstocht en beklim ook zeker deze uitkijkstoel’, aldus Hofstra.

Ontmoet, beweeg… en laat je de vergezichten jou verwonderen!

uitkijkstoel van Lelystadse Boer
Gedeputeerde Harold Hofstra en Lique Hafkamp, coördinator Leefbaar Platteland Provincie Flevoland, genieten samen met Lelystadse Boeren Heike Wiersema, Jan Groot, Nico Florissen, Patricia Spaan, Emma Doeksen als eerste bezoekers van het uitzicht.