Jubileumfeest - Ens

Stichting Ensyfair viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met een jubileumfeest voor alle dorpelingen. De stichting wil vooral nieuwe bewoners in het dorp Ens betrekken bij het dorpsleven. Daarom organiseert zij op zaterdag 10 juni een muzikale avond verzorgd door de Ensband; bestaand uit 48 muzikale dorpelingen. Daarnaast is er op zondag 11 juni een gratis dorpsbarbecue en krijgt elk huishouden een vlag om aan de woning te hangen, zodat het hele dorp er feestelijk uitziet.

De stichting is verantwoordelijk voor de jaarlijkse feestweek in het dorp, met dit jaar speciale eenmalige jubileumfestiviteiten. Een eenmalige activiteit waarbij het dorp zoveel mogelijk samen optrekt en groepen mensen erbij betrekt die normaal gesproken minder snel meedoen, is kansrijk voor subsidie van fonds Leefbaar Platteland. Dit fonds van provincie Flevoland steunt plannen met een financieel steuntje in de rug en persoonlijke hulp van de fondscoördinator bij het indienen van een aanvraag.

Stichting Ensyfair heeft voor haar eenmalige jubileumfeest ruim € 16.000,- subsidie ontvangen vanuit Fonds Leefbaar Platteland. De andere helft van het benodigde projectbedrag, komt uit sponsoring van het bedrijfsleven en de gemeente.

jubileumfeest Ensyfair
jubileumfeest Ensyfair
jubileumfeest Ensyfair