Nieuwsbrief Leefbaar Platteland - november 2021

Versterken sociale verbinding

Heb je wensen voor jouw dorp? Iets dat je graag wilt ervaren of beleven? Wil je graag bepaalde voorzieningen, iets veranderen aan de kwaliteit van de buitenruimte of zou je meer contact willen met buurtgenoten? Het met elkaar delen van wensen en het samen optrekken om wensen werkelijkheid te laten worden, maakt dat je met elkaar onderling verbonden bent. Je ontmoet elkaar, werkt met elkaar samen en je bent samen trots als iets gerealiseerd wordt. Deze onderlinge verbondenheid is wat Fonds Leefbaar Platteland wil versterken. Het fonds is er speciaal voor inwoners die met elkaar plannen voor hun dorp willen realiseren om de leefbaarheid te vergroten en daar een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken.

De Adviescommissie Leefbaar Platteland is geïnstalleerd

Deze commissie beoordeelt je subsidieaanvraag bij Fonds Leefbaar Platteland. Ook geven ze advies aan Gedeputeerde Staten. De adviescommissie is een onafhankelijke commissie van inwoners uit diverse gemeenten in Flevoland. Op 21 september 2021 zijn zij officieel geïnstalleerd.

In gesprek aan de Koffietafel

Als het gaat om wensen in jouw dorp of buitengebied, wat speelt er dan? Heb je ideeën maar geen vrijwilligers? Is het lastig om geld te vinden? Of kom je niet verder met een goed idee? Leefbaar Platteland organiseert regelmatig een Koffietafel voor groepen inwoners. Tijdens zo’n koffietafel kun je al je vragen stellen. De coördinator Leefbaar Platteland was afgelopen tijd al in Espel, Marknesse en op Urk.

“Wat mooi zo’n adviserende rol en iemand die met je meekijkt.” aldus Betty van welzijnsorganisatie Caritas op Urk. Wil je weten of de coördinator Leefbaar Platteland ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op.

Nieuw: handleiding voor indiening subsidieaanvraag

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van een projectplan? Er is nu een handleiding die je op weg helpt.

Nieuw: routekaart

Wil je weten of jouw idee een match zou kunnen zijn met het fonds Leefbaar Platteland? Gebruik dan onze routekaart.

Fonds Leefbaar Platteland verstrekt eerste subsidie voor educatiebos

Gefeliciteerd Stad & Natuur Almere met de eerste toekenning van subsidie van Fonds Leefbaar Platteland! Op Stadslandgoed De Kemphaan, een buitengebied bij Almere, kan je straks vijf verschillende boskamers beleven. Door te horen, zien, proeven, voelen en te ruiken. Een bijzonder project waarmee ook mensen met een beperking zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers, de natuur kunnen beleven. Een mooi voor[1]beeld van een project in een Flevolands buitengebied dat zorgt voor reuring, een versterking van de stad-platteland relatie en een vergroting van de sociale verbinding voor mensen met een beperking.

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Een nieuwsbericht wordt maximaal 1x per maand verzonden. Wil je snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Mail dan naar leefbaarplatteland@flevoland.nl en meld in het onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’. Liever afmelden? Dan graag een reply op de nieuwsbrief met het verzoek tot afmelding.

Weergave nieuwsbrief in opmaak

Wilt u deze nieuwsbrief liever opgemaakt zien? Klik dan hier: nieuwsbrief november 2021 (pdf, 1,07 mb)