Fonds Leefbaar Platteland in beeld op Omroep Flevoland

Veel Flevolanders weten niet dat het Fonds Leefbaar Platteland subsidie beschikbaar stelt om het platteland leefbaarder te maken. Daarom zocht de provincie de samenwerking met Omroep Flevoland op om er een item over te maken.

Over Fonds Leefbaar Platteland

Flevolanders die een initiatief hebben om de saamhorigheid op het platteland te vergroten, kunnen terecht bij het Fonds Leefbaar Platteland. Dit fonds heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar. Het bedrag is niet voor de grotere steden zoals Almere en Lelystad, maar de rest van Flevoland komt er wel voor in aanmerking. “Nu kijken we echt naar initiatieven. Het is bedoeld voor inwoners, dus echt van onderop. Nieuwe evenementen waarbij mensen elkaar ontmoeten zijn daar een voorbeeld van. Maar ook samen bewegen in de natuur of een speel- en ontmoetingsplaats kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.” vertelde gedeputeerde Harold Hofstra aan Omroep Flevoland.

Het Paasverhaal

Een voorbeeld van zo’n initiatief is Het Paasverhaal in Zeewolde. Zij kregen bijna 13.000 euro subsidie. Het Paasverhaal Zeewolde is een voorstelling over de laatste dagen van het leven van Jezus. Door Zeewoldenaren, voor Zeewoldenaren. Dat is precies waar de subsidie voor bedoeld is. Initiatiefnemer Rick Mook werd via een kennis op het bestaan van het Fonds Leefbaar Platteland gewezen: “Nou ik wist helemaal niet dat het bestond, eerlijk gezegd. Ik werd erop attent gemaakt.” De coördinator van het Fonds hielp hem met het papierwerk en het indienen van de subsidieaanvraag. De voorstelling is te zien op 15 april 2022.

Idee indienen

Zelf ook een idee om het platteland leefbaarder te maken? Kijk dan eens op onze pagina met informatie voor aanvragers. Hier vindt u meer informatie over het indienen van een initiatief. Ook de pagina met handige documenten biedt meer informatie. Als u er niet uitkomt helpt onze coördinator u graag verder. Haar contactgegevens vindt u onderaan deze website.