Inclusief maken educatiebos - buitengebied Almere

Stichting Stad & Natuur Almere ontvangt subsidie Leefbaar Platteland voor het toegankelijk maken van 5 boskamers waardoor ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers de natuur kunnen beleven.

 

Wat doet Stichting Stad & Natuur?

Stichting Stad & Natuur Almere verbindt de inwoners van Almere met de thema’s groen, gezond en duurzaam door programmalijnen ontmoeting, meer leren en meedoen in het groen.

Wat zijn boskamers en waar zijn deze?

Stadslandgoed de Kemphaan, gelegen in een buitengebied van Almere, is omgeven door bossen. In deze bossen heeft Stichting Stad & Natuur Almere 5 boskamers gerealiseerd. Dit zijn door bomen omgeven ruimten.

Waar wordt de subsidie voor gebruikt?

Om de paden naar de boskamers toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en slechtzienden. En om de boskamers in te richten op basis van de vijf menselijke zintuigen horen, zien, proeven, voelen en ruiken.

Hoe draagt dit initiatief bij aan sociale cohesie en leefbaarheid?

De boskamers zijn nu te bezoeken maar niet echt voor personen met een beperking of een handicap. Straks kunnen blinden en slechtzienden, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn alleen of samen met anderen, genieten en gebruik maken van de boskamers. De boskamers samen vormen het Educatiebos. Het is een plek waar iedereen zelfstandig naartoe kan om te verblijven, te leren, te recreëren en te spelen. Hiermee wordt de aantrekkelijkheid van het landelijk gebied van Almere vergroot en versterkt het de relatie tussen de stad Almere en het buitengebied.

Ontwikkeling van het project

We blijven de ontwikkeling van dit project volgen en deze pagina mogelijk updaten met nieuws. Voor nu gefeliciteerd Stad & Natuur met de toekenning van de subsidie en veel succes met de uitvoering.

Een feestelijke taart voor Stad & Natuur

Website

Stad & Natuur | Stad & Natuur (stadennatuur.nl)