Uitnodiging 22 september: Dorpsschool ‘Leefbare dorpen nu én in de toekomst: de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers’

Van de nieuwbrief van provincie Overijssel delen we graag hun uitnodiging:

Dorpsschool ‘Leefbare dorpen nu én in de toekomst: de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers’

De onmisbare schakel van een bruisend en actief dorp is natuurlijk… de vrijwilliger. Een groot deel van de activiteiten en ontmoetingsplekken komt tot stand en worden draaiende gehouden door een aantal actieve dorpsgenoten. Het kan een hele zoektocht zijn als deze vrijwillige functies opnieuw moeten worden ingevuld. Hoe vind je nu nieuwe enthousiastelingen voor de dorpsraad of het plaatselijk belang? Hoe betrek je jongere of juist oudere generaties hierbij? En hoe maak je iemand enthousiast voor vrijwilligerswerk?

We nodigen je van harte uit voor de Dorpsschool op donderdag 22 september 2022 in Buurthuis Vinkenbuurt. Tijdens deze Dorpsschool gaan we in gesprek met elkaar en met de wetenschap over het onderwerp ‘de toekomstige vrijwilliger’.

Tijdens deze middag:

– kijken we vanuit verschillende perspectieven naar het vraagstuk;
– gaan we met z’n allen actief op zoek naar passende en innovatieve oplossingen;
– ondersteunen wetenschappers Gert-Jan Hospers, Bettina Bock en Koen Salemink ons met scherpe inzichten.

Deze kennis- en inspiratiemiddag vindt plaats op donderdag 22 september van 15.30 uur tot 18.00 uur in Buurthuis Vinkenbuurt, Koloniedijk 22 in Vinkenbuurt.

AANMELDEN

Ben jij een actieve vrijwilliger in jouw dorp? Herken jij dit probleem of heb je een goed idee hiervoor? Dan nodigen wij je graag uit voor deze dorpsschool! Je kunt je gratis aanmelden tot 19 september.