Nieuwsbrief Leefbaar Platteland - september

De nieuwsbrief is hieronder opgemaakt in platte tekst. Wilt u deze nieuwsbrief liever opgemaakt zien? Nieuwsbrief Leefbaar Platteland – september 2023 (pdf, 1 MB)

Oproep nominaties Waarde-ring

Flevoland is gemaakt voor voedselproductie. Ook vandaag zijn vele voedselondernemers in de stad en op het platteland bezig om op nieuwe manieren bij te dragen aan de ontwikkeling van Flevoland. Dat verhaal is het vertellen waard! Diegenen die zich daarvoor inzetten en de band tussen consumenten en voedselproducenten versterken, zet provincie Flevoland in het zonnetje.
Daarom wordt dit jaar voor het eerst de Waarde-Ring uitgereikt. Jij kan provincie Flevoland daarbij helpen! Nomineer jezelf of iemand die je kent. Dit kan nog tot en met 20 september 2023 via: https://lnkd.in/eMnKT-5j

Gedeputeerde Jan Klopman reikt de Waarde-Ring tijdens de Dutch Food Week, tussen 7 en 14 oktober 2023, uit aan drie personen. Bekijk de video oproep op Youtube.

Extra aanvraagronde Fonds Leefbaar Platteland

Fonds Leefbaar Platteland krijgt een extra aanvraagronde. Deze komt er omdat er veel belangstelling is voor de subsidieregeling en er nog subsidiebudget beschikbaar is. Inwoners, stichtingen en verenigingen hebben nu tot en met 15 oktober 2023 de tijd om subsidie aan te vragen. Eerst was de definitieve datum nog 31 juli 2023.

Spreekuur

Heb je een idee voor meer contact en leefbaarheid in je buurt, wijk of dorp en zoek je meer informatie? Meld je dan aan voor het digitale spreekuur. Deze zijn er nog tot en met 27 september elke woensdagmiddag en op 26 september in de avond.

De data- en tijdsblokken zijn:
• Alle woensdagmiddagen t/m 27 september om 12:30, 12:45, 13.00, 13:15, 13:30, 13:45, 14:00 of 14:15 uur.
• Dinsdagavond 26 september om 19:30, 19:45 of 20:15 uur.

Meld je aan via e-mail en geef de datum en het tijdstip van je voorkeur door.

Subsidie voor nieuwe speeltuin en centrale ontmoetingsplek Tollebeek

De buurtvereniging in de wijk De Horst in Tollebeek organiseert op een buurtspeelplek regelmatig activiteiten waarmee de buurt samenkomt. Maar sinds speeltoestellen zijn verwijderd na een veiligheidsinspectie, is het nu nog een lege plek met een kapot hek. Samen dachten de buurtbewoners na over wensen, zetten ze een plan op en staken ze met elkaar de handen uit de mouwen. Waar de één handig is met het organiseren van een actiedag, is de ander weer handig met de technische uitvoerbaarheid en financiën. Ook de kinderen doen mee door sponsor- en verkoopacties te organiseren. “Een goed voorbeeld van zelfwerkzaamheid door een grote groep mensen die zich vrijwillig inzetten”, aldus de adviescommissie die een positief besluit over de subsidieaanvraag gaf.

Met diverse fondsen, waaronder Fonds Leefbaar Platteland, wordt nu een nieuw hek geplaatst
zodat kinderen veilig kunnen spelen. Er komen speeltoestellen zoals een combinatiespeeltoestel om te balanceren, glijden en klimmen. Ook komen er een schommel, duikelrek, wip en speelpaneel. De natuur krijgt aandacht met een vlinderstruik, insectenhotel en groen met bloemzaad.

Subsidie voor ‘Vrouwen van achter de voordeur’

Stichting Vrouwencentrum Noordoostpolder heeft voor specifiek Turkse vrouwen het project ‘Vrouwen van achter de voordeur’ geïnitieerd. Dit is onder meer een Turkse week in het voorjaar van 2024 met muzikale en creatieve activiteiten. Hierbij staat de ontmoeting centraal. Ook wordt er een interculturele week voor Turkse vrouwen en voor vrouwen met- en zonder een migratieachtergrond georganiseerd. Die week heeft een internationaal karakter zoals het gezamenlijk bereiden van gerechten uit diverse keukens. Daarnaast zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over alledaagse vragen en hoe die op te lossen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Leefbaar Platteland.

Subsidie uitvoering muziekstuk Carmina Burana

De Heleen van Els Stichting uit Biddinghuizen neemt het initiatief om het beroemde muziekstuk Carmina Burana op te voeren. Het initiatief is samen met een grote groep muziekliefhebbers uit Flevoland, zoals lokale musici en verschillende koren. De stichting is hard aan het werk om het laatste stuk financiën rond te krijgen waarna de uitvoeringsdatum van het muziekstuk bekend wordt gemaakt. Tot op heden heeft de adviescommissie een positief besluit uitgebracht omdat het bijeenbrengen van verschillende groepen mensen de sociale verbinding versterkt en daarmee de leefbaarheid.

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Een nieuwsbericht wordt maximaal 1x per maand verzonden. Wil je snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Mail dan naar leefbaarplatteland@flevoland.nl en meld in het onderwerp
‘aanmelden nieuwsbrief’. Liever afmelden? Dan graag een reply op de nieuwsbrief met het verzoek tot afmelding.