Nieuwsbrief Leefbaar Platteland - juni 2022

Deadline indiening subsidieaanvragen 2022

Het indienen van een subsidieaanvraag kan het hele jaar door. Maar wil je nog dit jaar een reactie op je subsidieaanvraag? Zorg dan dat je subsidieaanvraag vòòr 15 september 2022 is ingediend. Aanvragen van na 15 september worden in begin 2023 behandeld.

Ruim 20 ideeën opgehaald tijdens toer Fonds Leefbaar Platteland

20 ideeën voor een fijnere buurt. Dat is de opbrengst van de bustoer van Fonds Leef­baar Platteland. Op 9 verschillende plaatsen in onze provincie, verscheen onlangs een zwart bestickerde ideeënbus. Van een bostheater, zanggroepen met demente­rende mensen, een kunstproject in de buitenruimte, een ontmoetingsruimte voor ouderen, uitbreiding van wandel- en fietspaden tot en met een sportboulevard. Er zijn zoveel mooie ideeën binnengekomen om meer mensen te ontmoeten en de woonplaats nóg leuker te maken. De coördinator Leefbaar Platteland begeleidt men­sen van idee tot en met het indienen van een subsidieaanvraag. De initiatiefnemers kunnen tot maximaal de helft van de kosten van hun idee subsidie krijgen. De subsidie is minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-.

Hulp van idee naar subsidieaanvraag

Met iemand praten over een idee voor jouw buurt. Iemand die meeleest met een projectplan of een begroting en daar tips voor heeft. Iemand die weet hoe het werkt om een subsidieaanvraag in te dienen. Dat is wat de coördinator Leefbaar Platteland voor jou kan betekenen. Neem contact op voor al je vragen:

Bel of whatsapp naar 06 – 5017 8747, stuur een mail naar leefbaarplatteland@flevoland.nl of bezoek leefbaarplattelandflevoland.nl.

Promotiefilm

Bekijk onze nieuwe promotiefilm op Youtube!

Subsidie voor haalbaarheidsonderzoek

Wist je dat je ook subsidie bij Fonds Leefbaar Platteland kunt aanvragen zodat je duidelijkheid krijgt over hoe een initiatief moet worden opgezet, wat de mogelijkheden of gevolgen ervan zijn en of het financieel haalbaar is? Er is 90% subsidie beschikbaar van de totale kosten tot een maximaal bedrag van € 5.000,-. De beoordeling van deze aanvragen verloopt zonder adviescommissie
waarmee de beoordeling en uitkering van subsidie snel kan verlopen. Zo is bijvoorbeeld in Espel is subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek uitgekeerd om inwoners te helpen
met structuur en uitvoering in de diverse ideeën die ze voor hun dorp hebben opgehaald. Neem voor meer informatie contact op met de coördinator.

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Een nieuwsbrief wordt maximaal 1x per maand verzonden. Wil je snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Mail dan naar mailto:leefbaarplatteland@flevoland.nl en meld in het onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’. Liever afmelden? Dan graag een reply op de nieuwsbrief met het verzoek tot afmelding.

Weergave nieuwsbrief in opmaak

Wilt u deze nieuwsbrief liever opgemaakt zien? Klik dan hier: nieuwsbrief Leefbaar Platteland juni 2022 (pdf, 2mb)