Nieuwsbrief Leefbaar Platteland – februari 2022

Subsidie toegekend voor project Beweegbos Biddinghuizen

Het nieuwe jaar begint goed voor het bewonersinitiatief Beweegbos in Biddinghuizen! Dankzij toegekende subsidie van Fonds Leefbaar Platteland, komt er in Biddinghuizen een beweegroute van 1,5 km en een trimbaan van 3,5 km door het Dorpsbos. Onze adviescommissie oordeelde unaniem positief omdat het een project is voor alle leeftijden en het is ook gemakkelijk om met elkaar in contact te komen in de heel directe omgeving.

NIEUW: Invulformulier projectplan

Heb je geen ervaring met het schrijven van een projectplan? Of wil je controleren of je alle onderdelen benoemd hebt? Download dan het invulformulier (PDF, 0,1 MB) waarmee je in een handomdraai een projectplan schrijft. Toch nog vragen? Neem contact op met de coördinator Leefbaar Platteland op 06-501 78 747 of via mailto:leefbaarplatteland@flevoland.nl.

Koffietafel in Zeewolde

Afgelopen december was er een koffietafel in Zeewolde. De coördinator Leefbaar Platteland maakte kennis met Instituut voor Natuureducatie Zeewolde, Stichting Puur Zeewolde en Zeewolde voor Elkaar. Zij bespraken onder meer dat ideeën van Zeewoldenaren voor buitenruimten soms omslachtig worden vanwege specifieke regelgeving vanuit de gemeente. Met de gemeente wordt nu naar mogelijkheden gezocht om dit werkbaarder te maken. Wil je ook een koffietafel in jouw dorp of wijk? Neem contact op met de coördinator Leefbaar Platteland.

Doe meer met je initiatief met MAEX Flevoland

Geld, advies, tijd, mensen; je hebt het allemaal nodig als je jouw initiatief wilt uitvoeren. Denk dan ook eens aan MAEX Flevoland. Hier kan je terecht met initiatieven zoals groene wijken, duurzame energie, vervoer, jongeren aan het werk, zorg in de buurt, circulaire economie.
MAEX verzamelt op hun website initiatieven van buurten, bewonerscollectieven, wijkcorporaties en sociale ondernemingen. Vervolgens organiseert MAEX met bedrijven, instanties en overheden ‘impulsdonaties’ en vullen ze als het ware een pot met geld. Daarna wordt een impuls opengezet waarbij je kan meedingen om geld, kennis of capaciteit te verkrijgen voor jouw initiatief.
Wij adviseren iedereen, ook als je een lopende of al toegekende subsidieaanvraag hebt bij Fonds Leefbaar Platteland of bij andere fondsen, om je initiatief aan te melden bij MAEX. Hiervoor maak je eerst een gratis profiel aan. Daarna vul je een Social Handprint in van jouw initiatief. Voor verdere vragen over MAEX en delen van je initiatief kan je terecht op hun website.

NIEUW: Initiatievenkaart

Vanaf vandaag kan je heel makkelijk leefbaarheidsprojecten die subsidie hebben ontvangen bekijken op de initiatievenkaart op de website. De kaart wordt regelmatig bijgewerkt.

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Een nieuwsbrief wordt maximaal 1x per maand verzonden. Wil je snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Mail dan naar mailto:leefbaarplatteland@flevoland.nl en meld in het onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’. Liever afmelden? Dan graag een reply op de nieuwsbrief met het verzoek tot afmelding.

Weergave nieuwsbrief in opmaak

Wilt u deze nieuwsbrief liever opgemaakt zien? Klik dan hier: nieuwsbrief februari 2022 (pdf, 2mb)