Buurtspeeltuin op Urk opgeknapt met subsidie Fonds Leefbaar Platteland

Naast De Reling/Nagel op Urk ligt een buurtspeeltuin. Buurtvereniging De Toppers zet zich al lange tijd om in deze speeltuin uitgebreider en veiliger te maken. Voor de laatste en afrondende fase is geld opgehaald bij fondsen en gemeente Urk. Ook werd er ruim € 30.000,- subsidie toegekend van het Fonds Leefbaar Platteland van provincie Flevoland. De subsidie wordt gebruikt voor nieuwe speeltoestellen- en meubels. Zo komen er een gezinsschommel, speel- en muziekpanelen, een minigraafmachine en een loopton. Ook krijgen enkele speeltoestellen een valondergrond. Hierdoor wordt spelen veiliger. De ondergrond zorgt ervoor dat kinderen zachter landen bij een val en voorkomt uitglijden als het nat is.

Hulp van coördinator

“De coördinator van het Fonds Leefbaar Platteland hielp ons om de subsidieaanvraag voor te bereiden en in te dienen. Het is een groot fonds en ik vond het best ingewikkeld hoe alles werkt. De coördinator had goede adviezen en voorbeelddocumenten, zodat ik de ideeën voor de speeltuin goed kon verwoorden en de kosten op een juiste manier uitwerken. Nu hebben we zoveel geld gekregen, ik ben heel blij, dat was met een oliebollenactie nooit gelukt. ” aldus Mirjam Visser van Buurtvereniging de Toppers.

Subsidie voor uw idee

Bij het opzetten van een initiatief voor uw eigen dorp, gebied of buurt komt veel kijken. Heeft u ook een idee dat bijdraagt aan de toekomst van het platteland van Flevoland? Dan kunt u terecht bij ons Fonds Leefbaar Platteland. Subsidie aanvragen kan nog tot en met 31 juli 2023. Hoe u dit doet leest u in ons loket. Onze projectcoördinator helpt u graag verder bij het realiseren van uw plan. Zij is bereikbaar via 06 – 5017 8747 of leefbaarplatteland@flevoland.nl.

Over het Fonds Leefbaar Platteland

15 juni 2021 werd het Fonds Leefbaar Platteland 2021 – 2023 opengesteld door provincie Flevoland. Met een bedrag van 2 miljoen euro ondersteunt de provincie gezamenlijke initiatieven voor een vitaal Flevolands platteland. Het gaat om initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten. Het Fonds loopt nog tot en met 31 juli 2022. Daarna is de looptijd volbracht.