Heb je een leuk idee voor de leefbaarheid in Marknesse? Voor jongeren, mensen met een beperking, ouderen of voor verschillende groepen mensen? Het Fonds Leefbaar Platteland kan helpen met informatie, advies en geld.

Het Fonds Leefbaar Platteland stelt subsidie beschikbaar voor initiatieven van inwoners die gaan over sociale verbondenheid tussen mensen uit dorpen en buitengebieden.

Een initiatief kan € 5.000 tot 50.000 krijgen. Daarnaast is een coördinator Leefbaar Platteland voor advies en informatie om een idee verder te brengen: van meedenken vanaf het allereerste begin tot en het indienen van een plan. Mogelijkheden voor een initiatief zijn voorzieningen of activiteiten rondom sport, natuur, cultuur, duurzaamheid, recreatie of toerisme. Er zijn al mooie voorbeelden in onze provincie: zo is er een fitnessparcours, een wandelpad met ontmoetingsvoorzieningen, een belevenissenbos en is er een musical gerealiseerd die verschillende culturen bijeenbracht.

Heb je een idee of een vraag? De coördinator denkt graag met je mee. Stuur gerust een berichtje, bel of mail de coördinator Leefbaar Platteland. Het telefoonnummer is 06-501 78 747 en het e-mailadres is leefbaarplatteland@flevoland.nl.

Lees voor meer informatie onze website: https://leefbaar.leefbaarplattelandflevoland.nl/